Snijeg napravio problem Željeznicama FBiH: Putnici čekaju tri sata da krene voz iz Sarajeva

Voz koji saobraća na relaciji Sarajevo-Čapljina jutros je zbog tehničkih problema stajao na sarajevskoj stanici stajao više od tri sata. Kada smo posljednji put provjeravali (10h) još nije bio krenuo.

Kako su nam potvrdili sa stanične blagajne Željeznica FBiH u Sarajevu voz nije mogao krenuti zbog tehničkih problema.

Putnici su nam javili da ih niko nije obavijestio o kašnjenju polaska voza, niti o razlozima zašto voz ne polazi.

Ispostavilo se da su ti tehnički problemi u biti “iznenadni” snijeg u januaru. Zbog snijega i minusa zaledila se skretnica na Ilidži i putnici su čekali više od tri sata na tu informaciju, a kada je najavljen polazak i kada je taj problem saniran, zaledila se i skretnica na izlazu sa stanice.

Inače, snijeg je problem napravio i u drugim dijelovima BiH pogotovo u visinama i planinskim predjelima.

Prema lošim uslovima za vožnju izdvajaju se putevi: Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Turbe-Karanovac, Bugojno-Kupres-Šuica-Livno-Kamensko, Priluka-Glamoč-Mlinište, Sarajevo-Foča (Rogoj), Jajce-Banja Luka, Novi Travnik-Bugojno, Travnik-Donji Vakuf, te šire područje Romanije.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske su istaknuli da su raspoložive službe na terenu i da su za sada svi putevi prohodni. U FBiH su putevi također prohodni, osim dionice na pravcu Rakitno – Blidinje, gdje je zbog loših uslova za vožnju jutros obustavljen saobraćaj. Zbog izuzetno otežanih uvjeta i zaostalih vozila kod mjesta Zukići na Bradini od 08:30 sati zabranjeno je kretanje teretnim vozilima sa prikolicom i šleperima na putu Sarajevo-Konjic.

Podijeli objavu

Možda vas zanima