Uz zloupotrebu ovlasti i upotreba licemjerstva: Lugavić najavio sankcionisanje SDP-a!?

Da li će Lugavić kazniti SDP koji njegovim plakatima uništava javna dobra?

Kampanja za gradonačelnika Tuzle uzela je maha, a ukoliko pratite svih 6 kandidata možete svakako doći do zaključka da su pristupi biračima vrlo različiti.

Dok su dva kandidata (Mirnes Ajanović i Omer Berbić) ponudili konkretne programe djelovanja, jedan kandidat (Zijad Lugavić) uveliko zloupotrebljava javne resurse, a ostala tri kandidata (Almir Arnaut Beli, Derviš Čičko i Halid Žigić) kampanju vode skoro pa nevidljivo.

Kažu, u ljubavi i kampanji dozvoljena su sva sredstva. Za razliku od ljubavi, kampanja je ipak ograničena makar u dijelu zlouporebe javnih resursa od strane kandidata i to odredbama Izbornog zakona BiH.

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Tuzle Zijad Lugavić ne mari za zakone, pa se „zadao“ u iskorištavanju svih raspoloživih javnih resursa kako bi gradio svoju kampanju. Glavni resurs koji zloupotrebljava je pozicija v.d. gradonačelnika Tuzle.

Lugavić je otišao i korak dalje. Uz zloupotrebu svega dostupnoga unio je i dozu licemjerstva svojstvenu svome prethodniku. Na svojoj facebook stranici koji je inače uzurpirao od Jasmina Imamovića, Lugavić je objavio sljedeće:

„Dao sam nalog Službi za inspekcijske poslove da izvrše kontrolu postavljanja plakata za prijevremene izbore u Tuzli.

Tražio sam da se sankcionišu shodno odredbama zakona svi koji su postavljali plakate na mjesta koja nisu predviđena za tu namjenu, bez obzira o kojem se pojedincu ili stranci radi. Javna imovina i sva druga imovina se mora zaštititi.“

Uz ovu objavu zaboravio je istaći da su samo njegove plakate polijepljene u gradu, i to baš na mjestima koja nisu predviđena za tu namjenu.

Da li to znači da će Lugavić natjerati Službu za inspekcijske poslove da sankcioniše SDP? Ili je samo u pitanju još jedna podvala biračima?

Ni mrtvi nisu pošteđeni Lugavićeve borbe za poziciju

Obzirom da na vrlo morbidan i protuzakonit način zloupotrebljava sve resurse, o čemu ćemo opširno pisati narednih dana, možemo vjerovati da je i ova objava obična podvala i licemjerno laganje vlastitih birača a sve u cilju zadržavanja vlasti pod svaku cijenu kako bi se ispoštovali dilovi sa radikalnim dijelom SDA.

Podijeli objavu

Možda vas zanima