Vedran Bosnić više nije selektor košarkaške reprezentacije BiH

Vedran Bosnić više nije selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Četrdesetšestogodišnji Sarajlija je selektor Bosne i Hercegovine postao u novembru 2018. godine, te se s našom selekcijom plasirao na predstojeći Eurobasket koji će se ove godine održati u Češkoj, Gruziji, Njemačkoj i Italiji.

No, Bosnić je odlučio da neće voditi našu selekciju na smotri najboljih evropskih reprezentacija, te se odlučio posvetiti trenerskom angažmanu u belgijskom Monsu kojeg je uporedo s reprezentacijom BiH vodio od 2019. godine.

“Dragi prijatelji, navijači i svi koji vole našu reprezentaciju. Nakon dugog razmišljanja, nisam imao drugog izbora nego da raskinem ugovor na mjestu glavnog trenera reprezentacije Bosne i Hercegovine”, izjavio je Bosnić za Anadolu Agency.

“Nažalost, morao sam donijeti ovu odluku zbog razlika u stajalištima s čelnicima Saveza, kao i zbog važnih ugovornih pitanja”, rekao je Bosnić i dodao:

“Bila je nevjerojatna privilegija služiti našoj zemlji posljednje četiri godine i izuzetno sam ponosan na rad i fantastične rezultate koje smo zajedno postigli. Želim svima sve najbolje u budućnosti”, poručio je Bosnić.

Podijeli objavu

Možda vas zanima