WHO dodatno potvrdila osnove krivičnih prijava advokata Mirnesa Ajanovića protiv Novalića i drugih zbog covid-potvrda i diskriminacije građana

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) dodatno je potvrdila podnesenu apelaciju Ustavnom sudu BiH i osnove krivičnih prijava advokata Mirnesa Ajanovića, predsjednika BOSS-a – protiv Fadila Novalića, Gorana Čerkeza, Vlade FBiH, Vlade KS, Vlade TK i njihovih kriznih štabova i drugih koji ih šutnjom podržavaju u zloglasnim covid-potvrdama i diskriminaciji građana.

Prenosimo dio javnog obraćanja Tedrosa Ghebreyesusa, generalnog direktora Svjetske zdravstvene organizacije od 24. 11. 2021. godine, povodom neefikasnosti vakcina:                „Zabrinuti smo zbog lažnog osjećaja sigurnosti da su vakcine okončale pandemiju i da ljudi koji su vakcinisani ne moraju poduzeti druge mjere opreza“. „Ne možemo to dovoljno jasno reći – čak i ako ste vakcinisani, nastavite da preduzimate mjere predostrožnosti kako biste spriječili da se sami zarazite i da zarazite nekog drugog ko bi mogao da umre. To znači da nosite masku, održavate distancu, izbjegavate gužvu i sastajete se napolju, ako možete ili u dobro prozračenom zatvorenom prostoru“.

Video obraćanje direktora Svjetske zdravstvene organizacije dodatno dokazuje da prijavljeni vakseri namjerom vakcinisanja svih, uključujući i djecu, trudnice, starije osobe i to prisilnom vakcinacijom pod prijetnjom zabrane slobode kretanja i rada – djeluju ne samo vršeći krivična djela iz člana 177. Krivičnog zakona FBiH nego djeluju i protivno uputama proizvođača vakcina koji su otvoreno upozorili koje grupacije građana ne smiju primiti vakcinu a posebno osobe sa hroničnim oboljenjima.

Objava direktora Svjetske zdravstvene organizacije dodatno dokazuje da su od prijavljenih Novalića, Čerkeza, njihovih naredbodavaca i drugih brojnih saučesnika iz njihovih vlada i kriznih štabova i svih koji sramno šute i odobravaju vršenje krivičnih djela i diskriminaciju građana – a dužni su govoriti jer su ih građani birali da ih čestito predstavljaju – humaniji proizvođači vakcina koji i pored ostvarivanja profita upozoravaju ko sve ne smije primiti vakcine kako ne bi došlo do pogoršanja zdravlja ili smrti.

Podijeli objavu

Možda vas zanima